středa 11. května 2022

Druhý den v Savé Valley - ranní safari

Vstali jsme v 5:30, dali si čaj a v 6:15 jsme vyrazili na ranní safari. Barunce nebylo dobře, tak zůstala v kempu.



Nějakou dobu jsme jezdili. Viděli jsme spoustu impal, dvě samice kudu a za úsvitu u malé přehrady antilopu losí. 

  

Drobné zvěře a ptáků celkem dost - orla kejklíře, jestřábce pochopovitého - African Harrier Hawk, spousty jiných ptáků - mušáky, turaka šedé, leskoptve s dlouhým ocasem. Marc u ptáků nestaví, takže fotky nemám žádné.

Orel jasnohlasý u přehrady.

U velké přehrady jsme podnikli pěší sfari. Šli jsme podél břehu stezkami vyšlapanými v rákosí. Bylo to zajímavé, ale neviděli jsme nic. Došli jsme k prastarému baobabu s obvodem 30m. V kůře našel Igor malou žabku. Cestou k autu jsme zahlédli stádo vodušek znamenaných.

Pak nás Marc vzal na křovácké malby. Na kameni pod balvanitým převisem byly okrem namalované figurky lidí a antilop. A taky něco, co vypadalo možná jako létající talíř, možná jako slunce nebo dešťový mrak.

Do kempu jsme se vrátili po 11. Zacvičili jsme si s Pavle ma dal isi pozdní snídani- vejce, avokádo a kus impaly.

Jse mmoc rád, že se tu Lídě líbí. Osobně bych uvítal víc zvěře. Tady je jí dost, ale v hustém buši není nic moc vidět. Zatím mám pocity lehce smíšené. 

Ještě jsem zapomněl na zoborožce jihoafrické, jestřába gabar, na žirafy, damany, veverky a promyky červené - anglicky Slender Mongoose (opět nesmyslné české jméno, má asi 50 poddruhů a jen některé jsou červené - některé jsou hnědé, zlatavé nebo černé).

Žirafy trpí nějakou kožní chorobou.

 Pili jsme místní pivo Chibuku Scud. Vyrábí se ze sorghumu a z kukuřice. Scud je bez bublinek, Chibuku Super je s bublinkami. Chutná to docela ohavně.

Žádné komentáře:

Okomentovat