pátek 20. května 2022

Cesta z Hwange do Victoria Falls

 Ráno jsme se rozloučili s Ivory Lodge. Snídaně byla v 8, pak jsme se bincali v kempu. Čekal jsem, že by mohli sloni přijít na rozloučenou, ale marně.

Jeli jsme do Painted Dog Conservation Centre a přesedli si do mikrobusu od Wild Horizons, který nás odvezl do Victoria Falls.

Cesta byla místy úplně příšerná, samá díra. Udělali jsme pauzu na oběd ve Hwange. Někteří přátelé si dali časný oběd, my s Lídou božskou smetanovou zmrzlinu s čokoládovou polevou a arašídy.

 


Ve Hwange jsem si vyfotil starou parní lokomotivu. Za Hwange je krajina zdevastovaná těžbou uhlí, doslova Mordor. Jsou tam snad tři elektrárny, všechny kouří jak u nás za mého dětství. Čínská technologie, ekologie nula. Děs běs. 

Do Victoria Falls jsme dojeli kolem 13:30. Řidič nás zavezl do kanceláře Wild Horizons, kde jsme si objednali aktivity na další dny. Hned dnes odpoedne jsme si zaplatili Elephants Encounter a pozítří Zambezi Canoeing. Mají to tu vychytané, včetně pickupů z hotelu. Bohužel rafty nejezdí kvůli množství vody v řece.





Žádné komentáře:

Okomentovat