čtvrtek 19. května 2022

Večer v Dete Vlei

Cestou zpět jsme viděli žirafy a zebry a spousty spousty různých druhů ptáků. 



Zkontrolovali jsme lvy na Balla Balla, stále tam byli, ale moc se nehýbali. Zebedi dostal zprávu že v Dete Vlei , kde jsme ráno pozorovali antilopy vrané, se objevili lvi. Vydali jsme se tam. Zastihli jsme tam slony - několik skupinek se majestátně přesouvalo přes údolí v záři zapadajícího slunce.Někteří se posypávali prachem. Ve vlei bylay stále antilopy vrané, myslím, že se přes den schovávaly v buši a až večer vylezly do otevřené savany.


Antilopy vrané byl můj splněny sen. Na tu krásu, sílu a ladnost se kterou se ráno pohybovaly po zlaté savaně Dead Vlei, do smrti nezapomenu.

Našli jsme skupinu z vedlejší lodge při sundowner drinku. Prý tam před čtvrt hodinou měli lvici s lvíčaty. Na nás zbyli "jen" sloni, antilopy vrané a čtyři velicí býci kudu, kteří se tam pásli. 



Rychle se setmělo. Ještě jsme nechali projít poslední sloní rodinku a  prohlédli si paviány a impaly a pak se snesla tma. Pomocí reflektoru jsme pozorovali noháče kapské, bylo jich tam plno. 

Honza s Peterem za celý den viděli jen čtyři slony, supy a impaly. Myslím, že dost prohloupili. My jsme měli super našlapaný den, nemělo to chybu. Safari, o jakém jsem snil a na jaké jsem čekal od prvního dne.

K večeři bylo braai - hovězí, kuřecí a boerwoerst, k tomu kukuřičná kaše, salsa a zeleninový nákyp. Buvoli se dnes neukázali.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat