pátek 25. srpna 2023

Bloumání pro Victoria Falls

 Pak jsme se přesunuli do Lookout Café. Cestou jsem dronoval. Létal jsem asi v 80m rovnoběžně se silnicí, pak jsem se proletěl nad Batoka Gorge. Bohužel jse zvrzal přistání, dron mi spadl do prachu a jedna vrtule chvíli nemakala. Naštěstí jsem ji rozchodil.


Záběry se snad povedly, hlavně že nebyl žádný incident a že jsem nesestřelil žádnou helikoptéru.

V Lookout Café jsme si dali oběd, měl jsem salát Caesar s kuřecím masem. Nebyl nic moc.Kafe tam měli dobré.

Pak jsme se přesunuli k uměleckému centru, kde jsme byli vloni. Rastafarián nám ukázal vozíček z drátů a rozhýbal ho - včetně Ježíše, chlapa na latríně a souložícího páru. Provázel to epickým komentářem.

V antikvariátu měli parádní věci. V ebenu měli jen stopu impaly za $25. Nechal jsem jí tam, ale teď mě to mrzí. Prodavač říkal, že je Srb a utekl do Zimbabwe před válkou.

Ve vedlejším designovém krámu jsme nakoupili dárky - ošatku a pro holky povlaky na polštářky s motivy afrických zvířat. Myslím, že se dost povedly.

Při zpáteční cestě z vic Falls jsme viděli holku skákat bungee na mostě. Ani za prase bych do toho nešel, hloubka je to úděsná a gumy mi nepišly bezpečné.I když posádka víc, co dělá a ten chlap, co se k ní spustil a pak ji vytáhl nahoru, také působil profesionálně.


Teď nás čeká poslední večer v Africe. Museli jsme se nastříkat repelentem, hrozně tu žerou komáři. Gee nám rozdal formuláře na feedback a musíme mu dát tip, ale zatím nedorazil. Snad se brzy objeví.

V restauraci hraje frajer na kytaru. Pěkně mě štve. Zpívat umí, ale jedna písnička je jako druhá a hrozně mu to řve.

Johannesburg tu všichni vyslovují "Džohansberg". Tak bych vyslovoval ten kopec u Malměřic.

Gee jede zítra ráno (v sobotu) zpět do Joburgu (dva dny cesty), pak den v práci a pak jede do Cape Townu (další dva dny cesty), kde startuje cestu z Cape Townu do Namibie. To se najezdí, jen co je pravda.

Žádné komentáře:

Okomentovat