sobota 19. srpna 2023

Podvečerní safari s bahnivcem

 Po obědě a sprše jsem si na hodinu schrupl. Bylo vedro, nedalo se nic moc dělat. 

Než jsme vyjeli na odpolední safari, fotil jsem ptáky kolem tábora. Vyfotil jsem frankolína rudozobého a jakéhosi drozda - Ngande říkl, že to je "thrush".






Odpolední safari začalo v 16:00, Vyla to hrozná pohoda, opět zenováý zážitek klidu a krásné přírody. Spojení s Bohem a vděčnost za krásný svět.

Viděli jsme kudu velké, vodušky znamenané i lechwe, zebry a slony, impaly, pakoně modré, z dálky žirafy. Bylo to super. 

Ve skupině vodušek znamenaných byl bahnivec jižní - další druh do seznamu, ani jsem nedoufal, že je uvidíme.



Jeli jsme směrem ke kraji lesa, kde jsme viděli žirafy. Vtom jsme uviděli dva lvy chrápající ve stínu. Byli to dva samci s pěknou světlou hřívou, silní a v nejlepších letech. Váleli se na zádech s packami vytrčenými vzhůru úplně jako Esme. Pak se jeden zvedl a poodešel, povedlo se mi ho přitom natočit.



 

Na západ slunce jsme jeli na pozorovací platformu na druhé straně hippo poolu. Těsně před cílem jsme minuli slona se zapadajícím sluncem v zádech, bohužel u něj Ngande nezastavil.

Ngande má pěknou chřipku - tvrdí on, chraptí a ztrácí hlas. Lída mu dala tantum verde.


Na platformě jsme pozorovali hrochy. Na focení západu slunce to nebylo ideální, už jsme zmlsaní. Ale na hrochy a selfíčka to šlo. Vyfotili jsme se s tulení vlajkou.

Kvečeři dělá Cool Care braai - griluje kuřecí čtvrtky a boerewoersty. Jako dezert budou marshmelouny - což asi poděkuji a přenechám mladším. Nemusím mít všechno. 

Katalánská kolegyně Marcelle je prý učitelka matematiky a ředitelka gymnázia. Marek ji šacoval na učitelku občanky.

Zapomněl jsem zmínit sausage tree, u kterého jsem dělal sexistické narážky na "black man's secret". Ngande z toho měl legraci, nevím jak to uvítaly Katalánky.

Vypráskal jsem baterii do kamery Zbývá mi jedna velká a jedna malá, další malou jsem dal do kamery. Snad přežiju do Kasane. Taky trnu, že mi dojde propiska. Gelovka píše krásně, ale rychle ubývá.

Coolcare přestěhoval latrínu, čímž nás zmátl. Hlavně Lídu.

Žádné komentáře:

Okomentovat