pátek 18. srpna 2023

Z Maunu do Moremi

 Před chvílí jsme přijeli na camp site v Moremi. Jsem z toho naprosto nadšený: camp je u močálu, ve kterém se pasou čtyři sloní býci. Nejbližší je snad 100m od nás. Asi 30m od našeho stanu spal hroch, když kolem proběhly dvě vodušky lechwe, tak se zvedl a odkráčel do močálu. Další stádo lechwe se pase v bažině pár set metrů opodál. Nikdy jsem si nemyslel, že budu tábořit v takové divočině. Lída byla z přítomnosti slonů tak blízko dost rozhozená, ale už se srovnala.

Ještě než se vrátím k ránu v Maunu,  pár slov o včerejší večeři. Dronoval jsem nad řekou Thamalakane a podařilo se mi na ní natočit motorový člun.

Na včerejší večeři jsme zašli v Audi Campu. Měli pivo Okavango Lager z pivovaru Red Elephant, kde jsme byli předevčírem. K večeři jsem si dal Rump steak medium Rare a to byla chyba. Přinesli mi prakticky syrové maso, které bylo tak plné flaks a šlach, že se nedalo žvýkat. Takže za mě palec dolů.

V noci na dnešek nás budili kohouti, zpočátku noci diskotéka a chrápající Ma.

Ráno jsme vstali v 6 a sbalili stan a bagáž. Když jsem viděl tu hromadu všeho, nevěřil jsem, že to dokážeme narvat do dvou aut: terénního 4x4 turistického landcruiseru, který řídil Ngande, a nákladní landcruiser, který řídil Cool Care. Nakonec jsme tam věci doslova nabouchali, přičemž stany, křesílka, barely s vodou a plechový stůl a palivové dřevo jely na střeše Cool careho auta.Navíc s sebou máme vodu na 5 dní, což poro nás dva představuje 6 kanystrů po 5 litrech. Bohdá že žízní nezhyneme, ale na sprchování to úplně nevidím. Přece jen je nás 12 turistů a 3 průvodci.

Z Maunu jsm evyjeli k severu stejnou cestou, jakou jsme jeli do delty. Asfalt skončil kousek za krámkem, kde jsme se stavěli cestou do delty. A následovala jen prašná hrbolatá cesta, "african massage". 

Po chvíli jsme narazili na slony, pak další a také impaly. Pak ale zvěře začalo ubývat a jak jsme vjeli do Mopane Tongue, začalo být vedro a neviděli jsme ani chlup.

Na oběd jsme kolem 13:00 zastavili u South Gate. Ptal jsem se, jestli si můžu zadronovat směrem z parku, ale zatrhli mi to. Smůla, v Moremi ani Chobe se dronovat nesmí. Škoda, že jsem si nevzpomněl cestou z Maunu k South Gate.

Museli jsme pak přejet Moremi od South Gate k North - Khwai - gate. Trvalo to asi hodinu a půl, i když je to jen asi 30 km.

Žádné komentáře:

Okomentovat