neděle 20. srpna 2023

Gepardi na pláni Savuti

 Přejeli jsme pláň Savuti k mopanovému lesu. Jelo tu pár aut s turisty. Ngande z rádia zjistil, že někde o kus dál jsou gepardi. jeli jsme podél lesa, na pláni se pásli buvolci tsessebe, ani jsme u nich nezastavili. Na to, jaká pustina byla od Mababe Gate, tu bylo docela dost aut s turisty.




Po chvíli jsme přijeli ke stádu slonů, u kterého stálo pár aut. Nikdo se nedíval na slony, ale na druhou stranu - kde v trávě leželi dva gepardi. Ngande se toho nebál, objel gepardy z druhé strany, takže jsme si mohli udělat parádní fotky.

Tábořiště #22b je staré jen pár týdnů, ani naši průvodci tu ještě nebyli. Je to plácek v mopanovém lese. Nejsou tu žáby ani hroši, jen cvrčci. Rozbití tábora jsme zvládli parádně. Budeme tu dvě noci. Už se těším na zítřek. Škoda jen, že si nemůžeme dát sprchu, jsme zaprášení a špinaví jako čerti.

K večeři jsme měli hovězí na zelenině s batáty a dýní, jako dezert vanilkový krém z krabice s kompotovaným ovocem. Už se těším na zítřejší safari. Ještě jsme neviděli šakala, hyenu a levharta. Antilopty losí jsme dnes zahlédli v mopanovém lese, ale zmizely, než jsme stihli vytáhnout foťáky.

Teď v dálce zavyly hyeny.

Žádné komentáře:

Okomentovat