středa 23. srpna 2023

Odpolední plavba po řece Chobe

 Tak jsem neumřel :-). Sice to ještě cítím při polykání, ale jinak jsem v pohodě. Potíže s dýcháním jsem neměl žádné, jen chvíli jsem se cítil jako při angíně.

Odpoledne jsme byli na plavbě lodí. měli jsme podobný katamarán jako v roce 2017 v Ugandě na Kazinga Channel

 

Viděli jsme spoustu vodních ptáků - husy ostruhaté, husičky vdovky, nesyty, volavky. Z velkých savců hroši, buvoli, sloni, vodušky znamenané, lechwe. Byla to paráda.

 Anhinga africká

Obepluli jsme ostrov Sedudu, o který se Botswana a Namibie soudily v Haagu (Namibijci jej nazývají Kasiliki). v roce 1999 soud rozhodl ve prospěch Botswany, takže ostrov Sedudu patří do NP Chobe. Díky tomu může Botswana nabízet turistům plavby kolem ostrova.

Buvol veze na zádech volavku rusohlavou - Eastern Cattle Egret

(Zřejmě je to tento druh. V období páření mají výrazně rusé peří, ale mimo toto období jsou převážně bílé).



Musím říct, že riverfront by klidně stál za další den nebo dva prozkoumávání. Je tu toho vážně spousta. Žiraf a slonů spousta, kudu, buvoli - radost podívat. 

Na téhle fotce je na volavce vidět pás růžového peří na zádech a na temeni hlavy. Proto to bude opravdu s největší pravděpodobností volavka rusohlavá - Eastern Cattle egret.

Blízko campu Ihaha byly spousty zeber, tady blízko Kasane žádné nebyly. lechwe jsme viděli jen pár, břeh je plný impal, v lese hojnost kudu. Velké šelmy jsme tu neviděli žádné, ale nepochybně tu jsou.

Vodušky znamenané

Západ slunce byl fajn, ale nikoliv spektakulární. Trošku jsem doufal ve fotku se slony na pozadí, ale neklaplo to. Možná jsem se měl ozvat.



 Dali jsme si pivko a chipsy, byla to hezká a klidná chvilka.

 

Zítra se rozloučíme s Ngandem a Cool Carem a přesuneme se do Livingstonu. Dnes spíme naposled ve stanu.

Žádné komentáře:

Okomentovat