pondělí 14. srpna 2023

Přes Kalahari do Maunu

 Sedíme s Lídou v kempu na břehu řeky Boteti a píšeme deníky. Dnešní den byl nepříliš atraktivní, vstali jsme v 5 ráno a ještě před východem slunce jsme odjížděli z Khama Rhino Sanctuary. Sbalili jsme se celkem v pohodě. Po snídani jsem chtěl dronovat východ slunce, ale průvodci mě nenechali, prý jsou blízko vojáci a měli bychom průser.

Cesta přes Kalahari byla dlouhá a únavná, poměrně jednotvárný buš. Všude se pásly krávy, někde koně a kozy. Viděli jsme důl v Orapě - jen zdálky byly vidět výsypky. hlušiny. U solných pánví, které jsme jenom štrejchli, jsem chvíli létal s dronem, ale bylo hodně větrno. 


Největší highlight dnešního dne byly surikaty, které šmejdily asi 15m od silnice. Naštěstí si jich náš řidič Norman všiml a zabrzdil a vrátil se k nim.

 


Obědvali jsme u mostu přes řeku Boteti. V řece není moc vody, spíš je stojatá a místy neteče. 


Měli jsme sendviče ze sladkých bulek se sýrem, šunkou a zeleninou.


Do Maunu jsme dorazili cca v 15:00. Nakoupili jsme vodu, máme s Lídou 15 litrů, na 3 dny je to víc než dost. Taky jsme koupili dvě láhve jihoafrického vína. Vyměnili jsme si botswanské puly, abychom mohli zaplatit plavcům na mokoro.


Zítra jedeme na tři dny do delty Okavanga. Gee sbalili kuchyň, Norman se s naším červeným autem vrací do Johannesburgu a my budeme po návratu z delty pokračovat jiným terénním autem.

V Audi Campu se k nám připojily dvě Němky - matka s dcerou. Máme si do delty rozděli bagáž a vzít si jen to nejnutnější. Snad to nějak zabalíme.

v Audi Campu je skupina Čechů, cestují hotelbusem s CK Pangea. Slovan všude bratra má!

Dali jsme si bazén, byl velmi osvěžující. Těším se na pivo k večeři.

Žádné komentáře:

Okomentovat